هدف بویلر در یک نیروگاه حرارتی تبدیل آب به بخار به کمک انرژی گرمایی حاصل از سوزاندن سوختهای فسیلی نظیر زغال سنگ، چوب، نفت و یا گاز طبیعی میباشد.

سیستمهای بویلر انواع مختلفی از فنهای را برای برقراری جریان هوا، باز گردش (recirculation) هوا و بیرون راندن گازهای اگزوز به کار میگیرند.بسته به اندازه بویلر و نیازمندیهای جریان هوا، فنهای مختلف با توانمندیهای متفاوت به کار گرفته میشوند.

به طور معمول فنهای مکشی یا  Draft Fan نقش مهمی در نیروگاه های حرارتی ایفا میکنند، چون این فنها فشار هوای داخل سیستم بویلر را تنظیم میکنند. فنهای مکشی به دو دسته کلی فنهای دمنده Forced Draft (FD Fan) و فنهای مکنده Induced Draft (ID Fan) تقسیم میشوند. جدای از فنهای مکشی، انواع ابتدایی دیگری از فنها هم که فنهای فرآیندی یا Process Fans نامیده میشوند در نیروگاههای حرارتی مورد استفاده قرار میگیرند که شامل فنهای هوای اولیه (Primary Air Fan) و فنهای بازگردش گازهای حاصل احتراق (Flue Gas Recirculation Fan) میباشند.

فنهای سانتریفیوژی یا رادیال ماشینهایی هستند که کاربرد اولیه شان ایجاد امکان جابجایی جریانهای بزرگ گاز یا هوا برای کمک به فرآیندها در واحدهای صنعتی است. این فنها به گونه ای خاص طراحی و ساخته شده اند که در دماهای بالا یا پایین، گازهای خورنده و دودهای اسیدی و ... کار کنند و میتوانند انواع مختلف گازها در کارخانه فراوری را جابجا کنند. این فنها در کارخانجات فرایندهای ذیل کاربری دارند:

از سال 1978 وقتی که کارخانه ای با تکنولوژی MIDREX در قطر برای تولید آهن احیا مستیم بنا نهاده شد، شرکتهای Kobe Steel و MIDREX Technologies با هم همکاری نموده اند تا بهبودهای فنی زیادی را در فرآیند به وجود بیاورند. بزرگترین ماژولMIDREX که ظرفیت تولید سالیانه 1.8 میلیون تن دارد فعالیت خود را از سال 2007 آغاز نمود. ماژول MIDREX در کنار کارخانه ذوب همراه آن حالا به ظرفیت قابل قیاسی با ظرفیت تولید یک کوره ذوب Blast Furnace رسیده است. این مقاله نگاهی به تاریخچه پیشرفتهای تکنولوژیک در این فرآیندها و پیشرفتهای جدید در این حوزه خواهد داشت.

 

IKN Rotary Kiln

کوره های دوار یا Rotaty kiln بخش لاینفکی از فرایند تولید در صنایع گوناگون و از جمله در کارخانجات سیمان خاکستری و سفید میباشند. کوره های دوار از نظر ظاهری، استوانه هایی توخالی میباشند که بر روی پایه هایی استقرار یافته و توسط پینیونهایی که قدرت را به چرخ دنده دور کوره منتقل میکنند به گردش در می آیند. این کوره ها هم به دور محور استوانه حرکت گردشی داشته و هم یک حرکت رفت و برگشتی در راستای محور کوره  دارند، این کوره ها با زاویه ای 2 تا 4 درصدی از سمت تغذیه به سمت تخلیه شیب دارند و مشعلی در سمت تخلیه کوره عملیات پخت را کامل میکند.
در ادامه مطلب به معرفی کلی اجزاء یک کوره دوار میپردازیم.

روشهای ضد سایش سازی فنهای ونتی اولده

نیاز شدید به حفاظت در برابر سایش

فنهای بزرگ و خاص غالبا در معرض سخت ترین حملات سایشی قرار میگیرند. این فنها فارغ از اینکه در چه بخشی از صنعت به کار گرفته شوند باید فشارهای بسیار زیادی را در فرایند تولید متحمل شوند. به ویژه در صنایعی نظیر سیمان و فولاد فنها در شرایط بسیار خاصی قرار میگیرند. مواد ساینده ای (نظیر گرد کلینکر، کوارتز و مواد حاوی اکسید آلومینیوم، خرده های چوب و پلاستیک) که در جریان هوا حمل میشوند به شدت به بدنه فنها حمله میکنند. ذراتی که وارد فن میشوند به تمام اجزاء ساختاری فن، تیغه های پروانه، کیسینگ، صفحه پشت پروانه و پوشش روی پروانه برخورد میکنند. این حملات میتواند منجر به تخریب قابل توجهی گردد.

 
 

آمار بازدید از سایت

امروز21
دیروز88
کل بازدیدها38290

چند نفر آنلاین هستند

2
آنلاین

پنج شنبه, 15 آذر 1403